Wat is nori eigenlijk?
Nori is gedroogd (en geroosterd) zeewier.
Een goede nori kan natuurlijk niet ontbreken aan jouw sushi.

Net als de rijst en vis maakt of kraakt de kwaliteit van je nori vel de sushi. Nori is zeewier dit zeewier groeit aan de randen van de rotsen in de zee en wordt vanaf de lente tot de herfst geoogst.

Nori bevat weinig calorieën en heel veel gezonde voedingstoffen het is een 100% natuurlijk product.  Er zijn verschillende soorten nori vellen verkrijgbaar kwalitatief verschillen die nog al van elkaar.

De beste nori komt uit Japan. Maar ook China en Zuid Korea produceren veel Nori.

Hoe herken je een goede nori?
Een goede nori is lekker krokant, niet te dik of te dun en smelt op je tong. Te dunne nori kan snel scheuren wanneer je jouw sushi rolt.

Een dikke nori daarin tegen maakt dat ze taai en moeilijk te kauwen zijn. Vaak overheerst ook de smaak van een dikke nori.
Een goede nori is licht geroosterd. Vaak wordt op de verpakking van nori het gewicht aangeduid in gram. Dit zegt iets over de dikte van het nori vel. Hoe lichter, hoe dunner het vel. Een nori vel heeft een ruwe en een gladde /glanzende kant het vel is donkergroen tot zelfs zwart van kleur. De kwalitatief mindere nori vellen hebben vaak een groen /bruine achtige kleur en hebben veel oneffenheden. Verschillende diktes in één nori vel zijn dan vaak waarneembaar.

Kwaliteit van nori
De betere nori vellen hebben een donker groene tot zwarte kleur en een mooie glans en weinig tot geen oneffenheden.
Kleur, gewicht, glans, crunch en natuurlijk smaak (ziltig en zacht)  zijn belangrijke kwaliteitskenmerken van nori. Vaak kan je op de verpakking van de nori die je koopt al zien om wat voor kwaliteit het gaat.
Hieronder bekende kleur kwaliteit gradaties die je vaak terug ziet in de winkels.
Kwaliteit van laag naar hoog is dat:

->Groen
->Blauw
->Zilver
->Goud (gold)

Deel deze pagina, Kies je platform!

Altijd al zelf jouw lekkerste sushi rol willen maken maar weet je niet waar je moet beginnen?

Op zoek naar leuke sushi cadeaus?

You can’t buy happiness, but you can make SUSHI! :)