Echt lekkere sushi is vers bereid. Maak sushi zoals jij deze het lekkerst vindt. Lekker met een extra vulling of juist een dikke topping. Het geheim van een goede sushi zit in de basis. Dat betekent gebruik alleen verse producten, gebruik de juiste product(combinatie). Gebruik de juiste tools en technieken, zorg voor de perfect gekookte sushirijst!

We starten met de voorbereidingen, want je weet wat ze zeggen; een goede voorbereiding is het halve…  Juist!  Zorg dat onderstaande benodigdheden, producten en ingrediënten binnen handbereik liggen.

 • Een scherp mes en een snijplank
  Een breed scherp mes is nodig voor het snijden van de groenten en de sushi rollen. Een smal scherp mes om de vis te snijden.
  Belangrijk is dat het mes scherp is.

 

 • Een rijstkoker of een pan met een dikkere bodem
  Een rijstkoker is erg makkelijk bij het bereiden van de sushi rijst. Aanbevolen is om een rijstkoker te gebruiken bij het bereiden van de sushi rijst. Een pan met een dikkere bodem wanneer je niet over een rijstkoker beschikt of de voorkeur hebt om de rijst te koken in een pan.

 

 • Jouw Sushi ChefBox (sushi pakket) 
  Deze producten heb je nodig voor het maken van sushi. Erg makkelijk, alle producten die je nodig hebt gewoon in één doos eenvoudig en snel thuis bezorgd. Bij de sushi chefbox ontvang jij een uitgebreid stappenplan. Voeg zelf naar eigen smaak vis, vlees en groenten toe. En jij maakt die heerlijke Japanse sushi gerechten gewoon zelf.

 

 

 • Een schone theedoek
  Een theedoek is nodig bij het stomen van de rijst en het snijden van de sushi.
  Maak je mes tussen het snijden van de sushi stukken schoon met water (en de theedoek) zo blijft de rijst niet vast kleven aan het mes. En snij je makkelijk door de rol heen.

 

 • Schaaltje/bakje
  Een schaaltje met een laagje water.  Deze heb je nodig bij het maken van je sushi gerechten. Voordat je een handje sushi rijst pakt maak je eerst je handen vochtig, dit doe je elke keer wanneer je een handje sushi rijst pakt. Het voorkomt dat de sushi rijst aan je hand blijft plakken. Ook de plakrand van de nori maak je straks vochtig met water door een vochtige vinger over de plakrand te halen.

 

 • Sojasaus
  Deze klassieker mag natuurlijk niet ontbreken wanneer je sushi eet! Natuurlijk gebrouwen sojasaus van KIKKOMAN.  Japanse sojasaus wordt ook wel shoyu genoemd. Deze donkere variant heeft een volle, zoute smaak en staat ook op tafel in sushirestaurants. Gebruik ‘m als dipsaus bij je sushi!

 

 • Kewpie
  De beste mayonaise ter wereld! Over de hele wereld zeer geliefd.
  Deze Japanse mayonaise is licht pittig en heeft daarmee meer bite dan de mayo die je bij je frietje eet.
  De textuur is zijdezacht. Daardoor past kewpi mayo perfect bij sushi. Of andere gerechten natuurlijk!
  Pas op! Kewpie mayonaise is verslavend lekker. :)

 

 • Gari
  Sushi gember oftewel “Gari”is jonge gember.
  Behalve sojasaus en wasabi, is sushi gember onmisbaar bij het serveren van sushi’s. Gari is lekker en neutraliseert de smaakpapillen, zodat de smaak van je volgende sushi niet beïnvloed wordt door de nasmaak van je vorige sushi.

 

 • Wasabi
  Wasabi is en scherpe specerij uit de Japanse keuken een groene, pittige pasta, gemaakt van de Japanse wasabia japonica-wortel welke veel weg heeft van de mierikswortel. De wortel heeft een pastel-groene kleur en is scherp en vol van smaak.

 

Wij hebben voor jou de juiste producten al samengesteld! Een eenvoudig stappenplan gemaakt vol met tips , onze ervaring en met duidelijke afbeeldingen! Met onze sushichefbox maak jij straks ook die overheerlijke sushi. Wij zijn nu al benieuwd naar jouw sushi creatie! Wat is jouw favoriete sushi?

Deel deze pagina, Kies je platform!

Altijd al zelf jouw lekkerste sushi rol willen maken maar weet je niet waar je moet beginnen?

Op zoek naar leuke sushi cadeaus?

You can’t buy happiness, but you can make SUSHI! :)