Liever geen vlees of vis? Geen probleem sushi kan ook prima vegetarisch. Experimenteer en ontdek zelf welke sushi jij het lekkerst vindt. Hieronder enkele vegetarische sushi recepten die je zelf kan maken!

 • Een van de bekendste vegetarische sushi is wel de kappa hosomaki.
  Dit is een sushi rol met aan de buitenkant het nori vel en aan binnenkant een reepje komkommer omhult in sushi rijst.
  Probeer ook eens deze heerlijke maki rol met komkommer, avocado en mango.
 • Gukan wakeme
  Gunkan sushi is wellicht een minder bekende vorm, maar zeker niet minder lekker. De sushirijst wordt gekneden in een bootvorm. Hieromheen zit een hoge reep nori, die boven de rijst uitkomt. De ruimte die overblijft wordt gevuld met een heerlijke topping als wakeme of mais. Wakeme is kant en klare Japanse zeewiersalade. Wakeme zit vol met vitamines en mineralen en kan zowel koud als warm gegeten worden. Wakeme heeft een frisse en knapperige smaak.
 • Inari sushi
  Dit is een nigri sushi een bolletje van sushi rijst (ovaalvorm) met een hoedje van tofu.
  Tofu is een sojaproduct. De gefrituurde tofu envelopjes/hoedjes voor Inari sushi zijn kant en klaar te koop en hebben een zoete smaak. De gefrituurde tofu envelopjes zijn hiervoor speciaal op smaak gebracht met een mengsel van mirin, sojasaus, dashi en suiker. Probeer ook eens een nigiri tamago (japanse omelet) of nigiri avocado.
 • Futomaki vega
  Deze sushi soort lijkt op de hosomaki rol maar is groter en dikker. De futomaki bevat namelijk in tegenstelling tot de hosomaki rol veel meer ingrediënten. Een heerlijke vega futomaki is een rol met het nori vel aan de buitenkant gevuld met komkommer, groene asperges, wortel (julienne gesneden), wakeme en tamago (japanse omelet) opgerold in sushirijst.
 • Uramaki ook wel inside out roll
  Dit is een rol met aan de buitenzijde de sushi rijst en aan de binnenzijde de nori. Deze rol is vaak wat groter en bevat meerdere ingrediënten. Ook wordt deze rol vaak voorzien van een lekkere topping avocado, sesamzaadjes, gebakken uitjes, etc etc. Probeer eens een uramaki met roomkaas en vegan zalm. Met als topping witte sesamzaadjes.

Conclusie:

Vegetarische sushi is heel erg lekker!!! Er zijn heel veel combinaties mogelijk. Mix de verschillende ingrediënten en maak verschillende soorten sushi gerechten naar eigen smaak en hoeveelheid.

Andere veel voorkomende ingrediënten waarmee je heerlijke combinaties kunt maken voor jouw lekkerste vega sushi zijn:
Zoete aardappel, vegan tempura of dungesneden pittige groente bijvoorbeeld radijs, rettich of (rode)kool.
Rettich (daikon) is een een Japanse wortel ingelegd in suiker, zout, azijn en gele kleurstof. De ingelegde rettich heeft een knapperige beet, en de smaak tussen een augurk en een zilveruitje.

Benodigdheden:

Deel deze pagina, Kies je platform!

Altijd al zelf jouw lekkerste sushi rol willen maken maar weet je niet waar je moet beginnen?

Op zoek naar leuke sushi cadeaus?

You can’t buy happiness, but you can make SUSHI! :)