Net als de nori en de rijst kraak of maakt de vis jouw Sushi.
Vis is super gezond en erg lekker. Wanneer je vis koopt adviseren wij die om op de lokale markt of bij jouw viswinkel te kopen.
Geef aan dat je de vis gebruikt bij de bereiding van sushi.
Ook is het goed mogelijk om de betere vis bij een visspecialist online te bestellen en thuis te laten bezorgen.

Hieronder tips om te herkennen of de vis vers is.

  1. Let op de de geur, ruikt de vis naar vis, dan is dit geen goed teken. Verse vis ruikt ziltig naar de zee en niet naar vis!
  2. Kijk naar de ogen, de pupil van verse vis is donker en glanzend. Zijn de ogen dof en de pupil grijs is de vis bedorven.
  3. De kleur van de kieuwen van verse vis is meestal helder rood of roze gekleurd. (afhankelijk van de vissoort).
  4. Het vlees van de vis is stevig en valt niet uit elkaar.

Zalm:
De geur van verse zalm heeft een milde geur en ruikt niet naar vis! Het vlees van een zalmmoot is stevig, het vlees van een slechte zalm is losjes en trekt uit elkaar. Van een verse zalm is het velletje glanzend (mocht deze er nog aan zitten). Een goede zalm heeft dunne witte vetlijntjes en het vlees heeft een mooie roze kleur.

Tonijn:
Het vlees van verse tonijn heeft een mooie rode-roze kleur. De tonijnmoot heeft een stevige structuur.
Verse tonijn ziet er glanzend uit. En wanneer je op een tonijnmoot drukt mag er vrijwel geen vocht uit komen.
Verse tonijn ruikt niet naar vis! maar fris en ziltig!

Deel deze pagina, Kies je platform!

Altijd al zelf jouw lekkerste sushi rol willen maken maar weet je niet waar je moet beginnen?
-> Naar de actie!

Op zoek naar leuke sushi cadeaus?
-> Bekijk de deals

You can’t buy happiness, but you can make SUSHI! :)